فرش نازک بهتره یا ضخیم؟ کدام را بخریم؟

فرش نازک بهتره یا ضخیم؟ کدام را بخریم؟

فهرست مطالب


فرش جزو اجزای ضروری و فضای داخلی هر خانه‌ای است که می‌تواند جوی دنج و دلپذیر در همه فصول سال برای خانه ایجاد کند که انتخاب آن می‌تواند براساس عواملی همچون سبک زندگی، احساس راحتی، زیبایی آن، نیاز به نگهداری یا تمیز کردن و حتی میزان بودجه‌ای که برای آن هزینه می‌شود، متغیر باشد. اما در این حین یک سوال می‌تواند شما را برای حتی چند دقیقه هم که شده، به فکر فرو ببرد و آن هم این است که فرش نازک بهتره یا ضخیم.
هر دو نوع فرش دارای مزایا و معایب خود حین استفاده هستند که با اطلاع داشتن از ویژگی‌های هر دو نوع، ممکن است ابهام شما در انتخاب یکی از این دو نوع فرش برطرف شود.
امروز در این مقاله می‌خواهیم با ذکر تمام جزئیات، شما را با تفاوت‌های اصلی فرش کاشان نازک و ضخیم آشنا کنیم که با مقایسه ویژگی‌های هر دو نوع، بتوانید برای خرید یکی از آن‌ها به نتیجه برسید. اگر هم می‌خواهید بدانید که بهترین فرش چند شانه است، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

انواع تراکم فرش نازک

اینکه فرش نازک بهتره یا ضخیم، باید اشاره کرد که در واقع تفاوت اصلی  فرش ضخیم و نازک، منظور ضخامت گره‌هایی است که در بافت فرش‌ها استفاده شده‌اند. فرش‌هایی که نازک هستند، دارای گره‌هایی با ضخامت کم و فاصله‌ی بیشتر بین گره‌ها هستند. این در حالی است که فرش‌های ضخیم گره‌هایی بیشتر با ضخامتی بیشتر داشته و فاصله بین گره‌ها بسیار کم است و سطح اصلی فرش دیده نمی‌شود.
 به‌صورت کلی تراکم فرش‌ نازک در چند دسته قرار می‌گیرند از جمله:

  • فرش با تراکم پایین: فرش‌هایی که تراکم پایینی دارند، گره‌های کمتری داشته و بافت آن‌ها سبک‌تر از سایر فرش‌ها است که قیمت کمتری هم نسبت به فرش‌های دیگر دارند.
  • فرش با تراکم متوسط: فرش‌هایی که دارای تراکم متوسط هستند، تراکم نسبتاً نازکی داشته و نسبت به فرش‌هایی با تراکم پایین ضخامت کمتری دارند که این به دلیل استفاده از الیاف بیشتر برای تولیدشان است و دارای قیمت بیشتری نسبت به دسته اول فرش‌ها هستند.
  • فرش با تراکم بالا: فرش‌هایی که تراکم بسیار بالایی دارند، بسیار نازک بوده و میزان ظرافت و زیبایی بیشتری داشته و توانایی خاصی در نشان دادن جزئیات در طرح و نقش همانند یک تابلو فرش دارند و از هر دو نوع تراکم، قیمت  بسیار بالایی دارند.

انواع تراکم فرش ضخیم 

فرش‌های ضخیم نیاز به مراقبت بیشتری دارند که ممکن است با توجه به ماده‌ی سازنده آن، زودتر از سایر فرش‌ها دچار پاخوری و ساییدگی شوند. همچنین ضخامت فرش ماشینی بسیار بالا و ماندگار بوده و راحتی بیشتری را حین استفاده به مصرف کننده ارائه خواهد داد. از این رو در خصوص تراکم هم، فرش‌های ضخیم هم به همین 3 دسته می‌توان تقسیم و بررسی کرد:

  • فرش ضخیم با تراکم پایین: فرش‌های ضخیم با تراکم کم، دارای فضای خالی بین الیاف بوده و  حس نرمی خوبی به افراد می‌دهند که دوام و ماندگاری‌شان نسبت به سایر فرش‌ها با تراکم بالا، کمتر است.
  • فرش ضخیم با تراکم متوسط: این سبک از فرش‌های ضخیم دارای تعادلی بین راحتی و دوام هستند که ضخامت فرش ماشینی، تراکم متعادل و متوسط آن، می‌تواند فرش را کاربردی‌تر در اتاق‌های نشیمن یا اتاق بازی کند.
  • فرش ضخیم با تراکم بالا: اگر فضایی پرتردد دارید و می‌خواهید فرشی ضخیم برای آن تهیه کنید، این نوع فرش‌ها بسیار مناسب هستند چرا که ضخامت فرش ماشینی فرش‌های ضخیم با تراکم بالا دچار فرورفتگی یا شکست نشده و حالت برگشت‌پذیری خوبی دارند.

کاربرد فرش نازک در منزل

فرش نازک بهتره یا ضخیم؟ برای منزل باید بگوییم که فرش‌های نازک طبق توضیحاتی که برایتان ارائه دادیم، کم تراکم، سبک، نرم و لطیف هستند. اگر یکی از دسته از افرادی هستید که زیبایی و طرح و نقش فرش برایتان در اولویت است و از مبل برای نشیمن استفاده می‌کنید، باید فرش‌هایی با تراکم بالا یعنی 1200 و 1500 شانه را برای خرید انتخاب کنید چون هم تراکم بالایی دارند و هم به دلیل ریز بافت‌های خود، زیبایی خاصی دارند.
فرش‌هایی که نازک هستند، همان فرش‌های 1200 و 1500 شانه هستند که کاملا مناسب استفاده در فضاهای لوکس و مدرن همچون اتاق نشیمن به همراه چیدمان مبلمانی شیک بوده و برای زیر پا انداختن مناسب نیستند. پس در نتیجه بهتر است از فرش‌های نازک برای فضاهای کم تردد و لوکس یا قسمت پذیرایی استفاده کنید.

فرش نازک

کاربرد فرش ضخیم در منزل

اگر هم شما از آن دسته افرادی هستید که نمی‌توانید روی مبل بشینید و نشستن روی زمین را ترجیح می‌دهید و می‌خواهید بدانید برای این منظور  فرش ضخیم بهتر است یا نازک، پیشنهاد ما این است فرش‌هایی با ضخامت بالا را برای خرید انتخاب کنید. فرش‌های ضخیم کاملا مناسب اتاق نشیمن، پذیرایی، اتاق خواب کودک و نوجوان و آشپزخانه هستند که نمونه‌های 700 شانه و 1000 شانه به این منظور کاملا مناسب‌اند. 
همچنین اگر دوست دارید گرمای زیادی به فضای منزل خود بدهید و حین راه رفتن روی فرش‌ها، احساس نرمی و پاخوری بیشتری داشته باشید، پیشنهاد ما فرش‌های ضخیم هستند که می‌توانید با تهیه نوع کم تراکم آن، سالیان سال از استفاده فرش‌های خود لذت ببرید.

فرش ضخیم

ویژگی‌های فرش نازک

ویژگی‌های فرش نازک به اختصار عبارتند از:

  • تمیز کردن آسان: فرش‌های نازک به دلیل اینکه سطح کم حجم‌تری نسبت به فرش‌های ضخیم دارند، به راحتی تمیز شده و گرد و غبار به آسانی از سطح آن جدا می‌شوند.
  • هزینه کمتر: فرش‌های نازک به دلیل اینکه مواد مصرفی و تار و پود کمتری برای تولیدشان مصرف شده است، دارای قیمت کمتری نسبت به فرش‌های ضخیم بوده و می‌تواند بهترین انتخاب برای افراد با بودجه کم باشد.
  • سبک و قابل انعطاف: فرش نازک به دلیل اینکه کم حجم و سبک است، به راحتی قابل حمل بوده و بسیار مناسب افرادی است که همیشه درگیر جا به جایی و نقل مکان هستند.
  •  زیبایی و درخشندگی: فرش‌های نازک دارای طرح و نقش‌های بسیار ظریفی هستند که این  قابل مقایسه با دیگر فرش های ماشینی نیست.
  • مناسب فضاهای لوکس: این نوع فرش‌های نازک بیشتر مناسب پهن کردن در فضاهای لوکس و مجلل می باشند و مانند فرش های دستباف جلوه و زیبایی خاصی به دکوراسیون داخلی می‎بخشند.

ویژگی‌های فرش ضخیم

ویژگی‌های فرش ضخیم به اختصار عبارتند از:

  • راحتی: فرش‌هایی با ضخامت بالا می‌توانند سطحی بسیار نرم و گرم چه در حین نشستن چه در حین قدم زدن به شما بدهند که با توجه به این ویژگی، می‌تواند بهترین انتخاب برای اتاق خواب باشد.
  • دوام بالا: فرش‌های ضخیم با توجه به مواد استفاده شده و نوع بافت آن، دارای ماندگاری و طول عمر بیشتری هستند چون بافت ضخیم آن تاثیر بسزایی در حفظ شکل، طرح، سایش و فشار دارد.
  • عایق صدا: از دیگر مزایای مهم فرش‌های ضخیم، عایق صدا بودن آن نسبت به فرش‌های نازک است چون می‌تواند صدای پاگذاری و سایر صداها را در خانه به کاهش برساند.
  • مناسب نشستن روی زمین: فرش‌هایی که داری ضخامت بیشتری هستند، کاملا مناسب استفاده افرادی هستند که نشستن روی زمین را به جای مبل ترجیح می‌دهند. 
  • استحکام بسیار بالا: فرش‌های ضخیم به دلیل کم بودن تعداد شانه و تراکم به ویژه در فرش‌های  700 و 1000 شانه دارای دوام و استحکام بیشتری هستند.

فرش نازک چند شانه است؟ 

فرش‌هایی که 1200، 1500 و 1700 شانه هستند، در دسته فرش‌های نازک جدید قرار می‌گیرند که شانه فرش و تراکم بسیار بالایی دارند که در نتیجه ارتفاع نخ خاب کمتر بوده و فرش در مقایسه با سایر فرش‌ها، نازک‌تر است. فرش‌های نازک دارای نقش و نگار بسیار ظریف با بافتی ریز هستند که جزئیات نقوش بیشتر روی زمینه آن کار شده و می‌توانند زیبایی بیشتری را به بیننده القا کنند.

شانه فرش نازک

چرا فرش‌های جدید نازک هستند؟ 

با توجه به اینکه در فرش‌های نازک امروزه در بازار فرش محبوبیت و غوغای زیادی به پا کرده‌اند، سوال برای مشتریان پیش می‌آید که چرا فرش‌های جدید نازک هستند؟
فرش‌های نازک به دلیل اینکه تراکم و فشردگی بالایی که دارند، حین تولیدشان از الیاف بسیار ظریف و نازک استفاده شده و به این دلیل نازک هستند. نمونه فرش‌های سه بعدی مثالی از فرش‌های نازک هستند که بیشتر مناسب استفاده در فضاهای لوکس بوده و ظاهری شبیه فرش‌های دستبافت دارند.
همچنین فرش‌های نازک چون دارای تراکم بالایی هستند، گرد و غبار یا آلودگی کمتر به تار و پود و الیاف فرش نفوذ کرده و در کل تمیز کردن و نگهداری بسیار آسانی دارند. حمل کردنشان بسیار سبک و کاملا مناسب فضاهای کوچک و مینیمال است که قابلیت هماهنگی بالایی با دکوراسیون داخلی دارند.

نکات خرید فرش نازک یا ضخیم

اگر شما اولین بار است که می‌خواهید برای خرید فرش ماشینی اقدام کنید و می‌خواهید بدانید فرش نازک بهتره یا ضخیم، باید نکات بسیار مهمی را مورد توجه قرار دهید تا خریدی مطمئن و خردمندانه داشته باشید:

  • اندازه و مکان: یکی از اولین و مهم‌ترین نکاتی که باید حین خرید فرش به آن دقت کنید، این است که فرش مد نظر شما برای چه فضایی با چه اندازه‌ای باید باشد. اندازه فضای مد نظر خود را به‌صورت دقیق مشخص کنید و فرشی با همان اندازه تهیه کنید.
  • مواد سازنده: در تولید انواع و اقسام مختلفی از فرش‌ها، از مواد سازنده بسیار متفاوتی از جمله پشم، ابریشم، پلی استر، نایلون و … استفاده می‌شود. هر یک از این مواد ویژگی‌های خاص خود را دارند که براساس نیازهای افراد می‌توانند برای فضاهای مختلف مناسب باشند.
  • نوع فرش: فرش‌ها می‌توانند هم ضخیم باشند و هم نازک، پرتراکم باشند یا کم تراکم یا ترکیبی از همه ویژگی‌ها. شما با توجه به نیاز خود می‌توانید فرش‌های ضخیم را که گرم، نرم و سنگین هستند انتخاب کنید یا اینکه فرش‌های نازک را سبک، قابل حمل و شستشوی آسان را جایگزین فرش‌های ضخیم کنید.
  • تعداد گره‌ها: تعداد گره‌هایی که در بافت هر فرش به ازای هر اینچ مربع استفاده می‌شود، می‌تواند کیفیت بالای فرش را نشان دهد که معمولا فرش‌هایی با تعداد گره بالا، کیفیت بیشتری دارند.
  • تمیز کردن و نگهداری: اینکه فرش ضخیم بهتر است یا نازک برای تمیز کردن و نگهداری، باید اشاره کنیم که برخی از فرش‌ها هستند که به دلیل کم حجم بودن و کم تراکم بودنشان، به راحتی تمیز می‌شوند. این در حالی است که نوع دیگری از فرش‌ها با توجه به اینکه ضخامت و تراکم بالاتری دارند، نیازمند نگهداری بیشتر و تمیز کردنشان به‌صورت عمقی هستند.
  • رنگ و الگو: رنگ و الگو هم از جمله دیگر عوامل مهم حین خرید فرش هستند که می‌توانند تجربه شما را از خرید خود رضایت بخش‌تر کنند. به طور کلی فرش‌هایی با رنگ و الگوهای روشن، می‌توانند فضای منزل شما را بزرگ‌تر و شادتر جلوه دهند و رنگ و برخلاف رنگ و الگوهای تیره‌تر، احساس صمیمیت و دنج را در فضای دلخوهتان ایجاد کنند.
  • بودجه: قبل از اینکه اقدام به خرید فرش مورد نظر خود کنید، یک بودجه معین برای خرید تعیین کنید. فرش‌ها با توجه به ویژگی‌های متفاوتی که دارند، دارای قیمت‌های مختلفی هستند. بنابراین باید مشخص کنید که چه میزان بودجه‌ای دارید و سپس با توجه به بودجه خود، فرشی مناسب را خریداری کنید.

نمایی از یک فرش نازک

قیمت فرش ضخیم 

اگر فرش‌های ضخیمی که می‌خواهید تهیه کنید از جنس اکریلیک باشند، طبیعتا هم قیمت بالا و هم تراکم بالاتری دارند. این در حالی است که شما باید برای خرید فرش کلفت بهتره یا نازک، ابتدا کاربرد خود را مشخص کنید و تصمیم بگیرید برای چه فضایی می‌خواهید فرش تهیه کنید. اگر می‌خواهید برای فضای استراحت همچون اتاق خواب فرش تهیه کنید و خواب فرش برایتان در اولویت است، پیشنهاد می‌کنیم سراغ فرش‌های 700 و 1000 شانه بروید که در هر طرح و رنگی با هر سلیقه‌ای در فروشگاه نگین بوم موجود و آماده ارسال برای شما عزیزان است.

قیمت فرش نازک 

فرش‌هایی که از نوع نازک هستند، شانه و تراکم بالایی دارند که در نتیجه نیاز به تعداد گره بیشتری برای فرش است که در فرش‌ 1200 شانه و 1500 شانه، نخ‌های نازک‌تری استفاده شده و به همان اندازه استحکام بیشتری دارند.
قیمت فرش نازک و فرش‌های ضخیم با توجه به ضخامت‌شان نیست، بلکه گره فرش ماشینی که در بافت هر کدام استفاده شده است، می‌تواند تفاوت قیمت هر دو نوع را مشخص نماید که در فرش‌های 1200 و 1500 شانه تعداد گره بیشتری در یک سانت از فرش خورده می‌شود و  در فرش‌های 700 شانه در یک سانتی‌متر آن 7 گره و در فرش‌های 1500 شانه، 15 گره به فرش خورده می شود.

فرش نازک در پذیرایی

جمع بندی مطالب

در این مقاله شما را با جزئیات کاملی از اینکه فرش کلفت بهتره یا نازک و تفاوت‌هایی که این دو فرش با یکدیگر دارند، آشنا کردیم و به این مورد اشاره کردیم که برای هر فضایی از خانه، کدام نوع مناسب‌تر است.
اکنون شما با توجه به مطالبی که در اختیارتان قرار دادیم، می‌توانید به راحتی تصمیم بگیرید که برای داشتن خریدی مطمئن، کدام فرش مناسب فضای خانه شما است. چرا که بسیار مهم است بدانید برای هر یک از جاهای مختلف منزل، چه نوع فرشی با چه میزان تراکم، ضخامت و طرح و رنگی مناسب است.
در حالت کلی اگر زیبایی فرش برایتان بیشتر از هر چیزی اهمیت دارد، پیشنهاد ما این است که سراغ فرش‌های نازک بروید چون مناسب فضاهای کم تردد بوده و می‌توانید به راحتی آن را جا به جا کنید و تغییر دکوراسیون بدهید.
با مراجعه کردن به صفحه خرید نگین بوم می‌توانید انواع مختلفی از فرش‌های نازک و ضخیم را با طرح و نقش‌های بسیار زیبا مشاهده کنید و با توجه به بودجه‌ای که دارید، فرشی باکیفیت و ماندگار خریداری کنید.

سؤالات متداول

فرش نازک مناسب چه کسانی است؟

فرش نازک مناسب کسانی است که می‌خواهند برای فضایی لوکس و نشستن روی مبل فرش تهیه کنند و جزئیات و ظریف‌بودن نقش و نگار فرش هم برایشان اهمیت بالایی دارد.

فرش ضخیم مناسب چه کسانی است؟

فرش‌های ضخیم برای آن دسته از افرادی که نشستن روی زمین را ترجیح می‌دهند، مناسب‌تر هستند چون فرش‌های ضخیم گرمی، نرمی و لطافت بالایی را حین نشستن فراهم می‌کنند.

فرش کلفت بهتره یا نازک؟

اینکه فرش نازک بهتره یا ضخیم، به نیاز فرد در استفاده از فرش برای فضا مورد نظر بستگی دارد.